Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2007 01:28 - Как да биете съпругата си - правила
Автор: nio Категория: Политика   
Прочетен: 29645 Коментари: 37 Гласове:
0

Последна промяна: 08.06.2007 01:32


„Как да биете съпругата си - правила” и „Само пръчката ще помогне” са двата клипа с които ще продължа темата за тоталитаризма на Шариата.

Продължавам с по „невинните” страни на средновековната изостаналост и мракобесие в държавите управлявани по закони от преди повече от 1000 год.

За повечето от нас отношението към жените и ограничаването на правата им се състои в задължителното носене на бурка.Има много повече ограничения в законите,които създават неравноправно отношение на жените.

Според Шариата и традициите, съществуват три категории лица, които не се ползват с равни на мюсюлманите юридически и религиозни права: това са неверниците, робите и жените. Последните винаги са били най-онеправдани. Робът може да бъде освободен, неверникът може да приме правата вяра, но жената така и не може досега да измени своя статус. Тя е обречена да остане такава, каквато я описва Корана.

В наши дни съвременния свят все повече се глобализира.Технологиите улесниха движението на хора,капитали и стоки,но заедно с това изостриха конкуренцията.В един все по-конкурентен свят старото и назадничавото си заминава,следвайки естествения ход на развитие.Именно модернизацията на ислямските държави,заплашва тоталитарните режими.Абсолютизма в тези държави се крепи на религията и на нрави,обичаи и закони от преди столетия.

Различията със западните ценности,морал и начин на живот са много,но могат да се групират в две непримирими групи - роля на религията и човешки права.

Съвременната демокрация се крепи на разделение между държава и религия. В християнските страни реалното разделение на църквата от държавата се извършва едва след Великата френска революция.Разбираемо е че свободата на вероизповеданието е недопустимо в страните в която духовната власт е и държавна. Ценностите, привнесени от западната глобализация, представляват заплаха за унищожение на този религиозен тоталитаризъм, а заедно с него и на авторитета на неговите проповедници. Ислямистите отричат и самата Всеобща декларация за човешки права на ООН, заменяйки я със собствен вариант. Нима е възможно в цивилизования 21 век да съществуват закони от най-мрачното Средновековие, които проповядват расизъм на религиозна и полова основа? Показанията на християнин и жена струват наполовина по-малко от тези на правоверен, прилагат се телесни наказания и дори варварското убийство с камъни?

И стигнахме до жените,патриархата и отношението между държава/обществена сфера/ и семейството/частната сфера/.

Между патриархата и съпътстващите го племенни порядки,от една страна и съвременото разбиране за държава и индивизуални права от друга,съществува фундаментална пропаст./за правораздаването по законите на племето ще пиша в някои от следващите постинги/.

Патриархата увековечава приоритета на мъжката власт като обединява обществената, частната и семейната сфера.Те са поставени под единния и единствен Божи закон.Това е точно обратното на разделението на държавна/общественна/,семейна и лична сфера и е на светлинни години от идеите за индивидуална свобода и равенство.

Идеите за индивидуална свода и равенство между половете,нарушава установеното от исляма положение и оспорва Божественната мъжка власт.От там и целия порядък върху които се крепи тоталитаризма в тези общества.Това е причината, ислямистите толкова отчаяно се опитват да възстановят семейния и социален порядък в отношенията между мъжете и жените. Битката, имигрантките мюсюлманки да носят шамии/покривала за главата/, е най-яркото свидетелство за това.Талибаните забраняваха радио,телевизия и музика.Дори само притежаването на музикален инстрямент,беше подсъдимо.

Ислямистите отричат и Всеобщта декларация за човешки права на ООН, заменяйки я със собствен вариант. Нима е възможно в цивилизования 21 век да съществуват закони от най-мрачното Средновековие, които проповядват расизъм на религиозна и полова основа? Показанията на християнин и жена струват наполовина по-малко от тези на правоверен, прилагат се телесни наказания и дори варварското убийство с камъни?

Опитах се максимално да съкратя основните неща,защото знам че малко хора четат дълги постинги.Няма и начин как една такава обширна тема да е по-кратка или по „интересна”. Все пак ми е любопитно,как биха се чувствали „пацифистките” заставащи на страна, противоположна на християнските ценности на нашия свят,ако съпругът и я „съветва” с пръчката по задните части.Е все пак е по-добре от колкото обесване или пребиване с камъни на площада. 

Ето ги и клиповете:

Wife Beating in Islam - The Rules

Wife Beating in Islam - Only a rod will help!



Тагове:   как,


Гласувай:
0



1. vasisid7 - :)
08.06.2007 08:51
Женска ли е...секирата!/особено ако е топола/
Шегувам се,но действителността в ислямските държави е наистина ужасяваща...
цитирай
2. elfieta - Ужас
08.06.2007 08:52
Четейки материала наистина се радвам, че не съм се родила в някоя ислямска държава. Имам съседка, коато навремето отиде да работи със сестра си в Дубай, омъжи се за някакъв местен и за няколко години му роди 4момчета - но той нямало да има друга жена, защото последна остава тази, която роди син. Това момиче живо се е поглебало там, но...изборът е неин.
цитирай
3. nio - elfieta, може пък и да и харесва?...
08.06.2007 11:48
elfieta,може пък и да и харесва?
Не са се завъртели „пацифистките” да си кажат мнението по възпитателните мерки:-)

Докато го пишех това попаднах на ислямистки сайтове,които хулеха еманципацията че жените прекалено се натоварвали,защото освен че се грижели за семейството,трябвало и да ходят на работа.
цитирай
4. viovioi - ~~
08.06.2007 15:33
Ако трябва да бъдем откровенни и в християнската религия присъства смирението, уважението,зачитането ,преданноста на жената към мъжа.Нали и при черковната венчавка въпросите са в този смисъл.Но я няма тази крайност както в исляма.И това дето жената е създадена от адамово ребро и го е изкушила с ябълката .С две думи религиите проповядват послушание и неравнопоставеност в по малка или по голяма степен.Дали на някоя жена това харесва? Невярвам.Поздравлявам те за положителното мислене по отношение на жените.
цитирай
5. nio - viovioi, мерси но ако внимателни ...
08.06.2007 15:43
viovioi,мерси но ако внимателни четеш акцента не е върху жените,а върху религиозния тоталитаризъм.
Това с жените е следствие и то едно от леките.В следващите постинги ще спомена и значително по-сериозни "отклонения" от някоя и друга пръчка по задника:-)
Отричат са равните права,индивидуалната свобода и съществува дискриминация по полов и верски признак.

PS Погледни че отричат и декларацията за правата на човека.Също като комунистическите и фашистки режими.
цитирай
6. injnina - Виждала съм веднъж
08.06.2007 20:04
как забулени жени?/ девойки, след като излети самолетът и отидат до WC се връщат облечени с дънки, модерно, ухаещи на скъпи парфюми и гримирани...На тяхната територия със зъби и нокти запазват религиозния си фанатизъм и неговите атрибути.
Като гледах клиповете ме побиха тръпки дори от тона, с който говореха ораторите...
Много интересни неща си ни предоставил по тази тема.
Поздрави!
цитирай
7. qqtrajnaqq - """"""""
08.06.2007 22:58
Настръхнах от прочетеното ,а за ислямските държави съм чувала ужасни неща .
Желая приятни почивки !
цитирай
8. nakom - тук из блоговете
09.06.2007 06:38
се намираха няколко квачки които кудкудякаха как исляма бил баси и справедливата религия но ние видиш ли сме били задръстени и не сме могли да го разберем.Има и една (няма да и правя реклама) която открито ми влезе в диалог.Специален поздрав за нея - да види че за това което и е обяснил Хасан или Ахмед между 2 креватни гимнастики има и друга истина.
цитирай
9. nio - Накоме, не са се появявали. И аз ч...
09.06.2007 22:35
Накоме,не са се появявали.И аз чакам да ги питам защо арабите харесват "Чок Гюзел" да е барем 100 кила.Сигурно ако е някоя мършава,няма да може да носи на бой:-)
цитирай
10. nakom - моля те направо ми е черна тая тема пред очите
09.06.2007 23:21
де що наш патър се закара в турция на почивка, обезателно ще залюби някой махмуд или мехмед.Връща се тука, в очите и само трисилуетни фигурки се мяркат, и само говори какви кавалери са турците,как я уважавали и от там почва да плямпа глупости.В тая култура жената е едно голо нищо - и до ден днешен е така.Ние нашите ако сме ги биели имаме 2000 години проповеди как да ги уважаваме.Те колкото и да са светско настроени - имат 1600 години проповеди как да ги бият правилно и какви са кучки.С кеф давам всяка една ислямозащитничка на харем - да опита какъв рахат локум е.
цитирай
11. nio - Накоме, все пак Турция е по-циви...
10.06.2007 01:05
Накоме,все пак Турция е по-цивилизована.Или поне Истамбул,Анкара и европейската част.И има светски закони,а не "правораздават" с камъни на площада.

Имах една комшийка която като завърши се ожени и замина за Сирия.Там също не е като в емирствата.Върна се след години но не можа да си вземе децата.Какви работи разправя,не е истина.

Аз се старая да пиша за неща за които има материяли,иначе е толкова далече от акъла ни,че не е за вярване.Още не съм стигнал до сериозните неща.Това е "слаба ракия".Никой не е умрял от някоя и друга пръчка по задника:-)
Майтапя се разбира се:-)
Който си има глава да си прави сметка.
цитирай
12. sigrina - [S]
10.06.2007 01:39
Леле, ето защо никога не съм харесвала ислямските страни...
цитирай
13. viovioi - ей това последното ме убеди
11.06.2007 10:06
че има и нещо хубаво в боя.Никой нищо не каза защо тогава родителите понякога шамарят децата си?Да пораснат физически и духовно?Физически да тренират някакъв спорт за да отвърнат на удара и духовно да контролират себе си.Страшна теория развих.Физическото насилие е вид агресия, духовна низост и това е то.
цитирай
14. nio - viovio, първия клип се казва &qu...
11.06.2007 10:31
viovio,първия клип се казва "ПРАВИЛА" и точно такива работи се разправят:-)
цитирай
15. sis - заради такива неща казвам:
11.06.2007 11:47
"Щастлива съм, че съм родена в България, а не в някоя арабска държава!"
цитирай
16. viovioi - край няма темата и съм любопитна..
11.06.2007 13:30
когато кажат за някой"налита на бой"защо прозвучава малко комплиментарско.Или "скъса го от бой" дори ние казваме "бихме" беларусите? А?Или това е друго нещо.Може и да е, но може и да не е..".Бит и еб....". не си признават също е знакова и фетишизирана реплика.
цитирай
17. nio - sis, темата освен за "стра...
11.06.2007 19:16
sis,темата освен за "странностите" на исляма е най-вече за тези които ни сродяват с едни страни с изостанали в тъмното средновековие,само и само да се противопоставят на глобалните промени които протичат в света.
Та света напред,ние се дърпаме като муле на мост - назад:-)
цитирай
18. nio - viovioi, ако не си разбрала, пиша за ...
11.06.2007 19:41
viovioi,ако не си разбрала,пиша за сблъсъка на съвремената демокрация със средновековната изостаналост.
Пояснявам ти го,защото гледам че си изписала половината блогове наричайки хората донесли демокрация - терористи.
Същите хора които изгониха талибаните,свалиха един кървав диктатор и сега подкряпят едно демократично избрано правителство от постоянните атаки на радикалния ислям.
Да се изтеглят войските от Ирак,означава да се срине крехкото демократично избрано правителство и на власт да дойдат законите на Шариата.
Е не можах да разбера,как хем тия закони не ти харасват,как си против подпомагането на демокрацията.
Надявам се и за Афганистан да си чувала нещо и да попрочиташ колко жени и деца умират на ден от атаки на ислямисти.Дали имаш представа какво следва ако се изтеглят "терористите" на Буш.

цитирай
19. viovioi - извинявай,
13.06.2007 19:32
но прочетох внимателно и 3-те си коментара, аз просто не съм употребила думата "терорист" тук днес по темата която е отворена.Ето виж и ти? Не ,не съм!А ти си краен. Няма абсолютна истина, винаги има един възможен % отклонение.Сега за зверствата в американските затвори, за приятелския огън, чувал ли си как говорят нашите рейнджъри които са били там.И това е демократ.Ако искаш мога да приема че и двете страни действат агресивно и в това няма нищо демократично.Поздрави и лека вечер)))
цитирай
20. nio - Не само че съм чувал какво говорят ...
18.06.2007 14:47
Не само че съм чувал какво говорят войниците ни,но имам приятели от всичките ни мисии.Нито един от тях не е "аниамериканист" и любител на терористите-уверявам те.

Не мога да разбера какво общо има зверствата в американските закони и терористите които взривяват жени и деца,които даже не са американски граждане.
Терористите не са иракския народ.Нещо много си се объркала от левичарска пропаганда.Иракския народ е тоя който отде и гласува с огромен процент участие на свободните избори,въпреки заплахите на терористите.

Демокрацията е спазването на законите в които ясно пише кой е терорист и какво се прави с него:-)
цитирай
21. copycat - ---
18.06.2007 15:28
Крайностите в религиите обикновено избиват на насилие, но това не значи, че самата религия е такава.

Не слагайте клеймо на една цяла цивилизация, нищо че това е по-лесното.
цитирай
22. nio - copycat, ами чети за какво пиша. ...
18.06.2007 18:52
copycat,ами чети за какво пиша.Християнството не е било много по-различно.Търговския закон от преди 45 год има различни тълкования и права за мъже и жени.
Въпроса е че ние сме го преодолели това,религията да е водеща в държавата.Аз пиша за държавите в които властва закона на Шариата.

За разлика от Турция,която е светска държава.

Тук не е въпроса дали отделния човек ще пердаши жена си с пръчката по дупето,а за това че закона го позволява и отказва равнопоставеност между половете в съда.
цитирай
23. анонимен - Елементарната почтеност изисква ...
23.06.2007 23:14
Елементарната почтеност изисква споменаването на автора на статията. Не че авторът е по-голям умник от собственика на блога, ама.:):):)
Иначе по същество. Религията не е и не може да бъде тълкувана и интерпретирана, като ограничаваща индивидуалните свободи на гражданите, а невъзможността да я изповядваш е пряко такова.
Второ, законите на Израел също са пряко въплъщение на религиозното право, но нито Израел е недемократична държава - демократична е повече от болшинството европейски.
Трето, мюсюлманите сами избират при гражданското си поведение да се ръководят от нормите на религията- факт е, че в европейските държави, в които живеят и са граждани те продължават да поддържат същата образност и поведение. Т.е проблемът не е че някои е заставил жените да се обличат по един или друг начин, а това е техен индивидуален избор т.е никой не може да ги бие , малтретира, дискриминира , АКО ТЕ САМИ НЕЖЕЛАЯТ.
Значи педеругите може да искат признаване на правото да се сношават еднополово, та и да раждат дори, а мюсюлманските жени да нямат право да поискат отвреме-навреме да изяждат по някои шамар или шут!? Само болна червена картуна, калена в класовото, социално, настояваща за групово/колективно право и.т.н неравеноство може да роди подобна щуротия
цитирай
24. mininkata - Религията
29.06.2007 08:52
винаги е била и средство за манипулиране.
цитирай
25. nio - анонимен, я дай един линк към автора ...
02.07.2007 16:52
анонимен, я дай един линк към автора че да се посмеем.Това го има вече на няколко места в нета,но навсякъде има дати, така че може да се определи кое от къде идва.Това обаче не е толкова важно.Важното е хората да знаят за нещата които нашите медии премълчават.

"Само болна червена картуна, калена в класовото, социално, настояваща за групово/колективно право и.т.н неравеноство " може да си мисли че религията и то силово налагана както е при радикалния ислям, не ограничава индивидуалните права.Само куха кратуна може да си мисли че ако на една жена и е кеф да я възпитават с пръчката,това се отнася за всички.
Е тук става въпрос за тия дето не искат да им се налива възпитание с пръчката.В случая нямат избор,защото в държавата на Шериата,религията е над светските закони.

И винаги когато която и да е религия е над светските закони имаме нарушаване на индивидуалните права на хората.
цитирай
26. анонимен - Слуууууушам...
09.07.2007 17:10
и не вярвам на очите си... Ислям, мюсюлмани, религия... опазил ме господ от такова нещо.
цитирай
27. kozmomafa - napalno sam saglasen s tiq dvamata. ...
19.07.2007 16:47
napalno sam saglasen s tiq dvamata.edi valik pisatel be6e kazal trqbva da bie6 jena si vseki petak i sabota no ne i prez ostanaloto vreme ot sedmicata
цитирай
28. kozmomafa - za da ti e mirna ka6tata i glavata
19.07.2007 16:48
za da ti e mirna ka6tata i glavata
цитирай
29. анонимен - Уважаеми автор на горе описаното за ...
15.01.2008 12:40
Уважаеми автор на горе описаното за исляма , какво ли значи постинг. Българино, знай своя род и език.
Слава богу ,че сме християни.
С уважение една патриотка.
цитирай
30. анонимен - borbata vinagi zavar6va s jertvi
08.05.2008 19:45
borbata vinagi zavar6va s jertvi i dvete strani sa izto6teni i nyama pobeditel. vseki ima svoi na4in na mislene . bavno i poleka civilizaciyata 6te bade navsyakade. nujno e da se promeni misleneto a ne da se izbie. kak?
цитирай
31. анонимен - avtora ima svoya pozicia
08.05.2008 19:52
avtora ima svoya pozicia i ya e spodelil. imal e dobri namerenia a mi se struva 4e e izpadnal v polojenieto na bitata jena spryamo 4itatelite. kak da mu pomognem bez agresia ? mnenieto na vseki e samo edna 4ast ot pazela na istinata.
цитирай
32. анонимен - BRbYeWKFnwRPOkczW
01.06.2011 04:36
I thank you humbly for sharing your wdiosm JJWY
цитирай
33. анонимен - LSYJwsDKLKub
01.06.2011 18:24
CaFDK7 <a href="http://zlnytoqvleix.com/">zlnytoqvleix</a>
цитирай
34. анонимен - EfNnkzJAOMxImHoKXxX
02.06.2011 13:28
wSyHTp , [url=http://cujqxdaxbxdj.com/]cujqxdaxbxdj[/url], [link=http://exvbbrkrmqns.com/]exvbbrkrmqns[/link], http://rvnrykaimpum.com/
цитирай
35. анонимен - UGLzkkSlzKrL
03.06.2011 18:10
r2s0qu <a href="http://apdxzaoikjha.com/">apdxzaoikjha</a>
цитирай
36. анонимен - WWcgYceSE
04.06.2011 18:17
viDaK2 , [url=http://aurggjrwrmsx.com/]aurggjrwrmsx[/url], [link=http://qeuowmtthsdp.com/]qeuowmtthsdp[/link], http://dptkyekmdafm.com/
цитирай
37. анонимен - page ranking backlinks service
27.09.2011 00:12
page ranking seo copywriting <a href=http://xrumerservice.org>page rank tool</a> backlink booster
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nio
Категория: Политика
Прочетен: 2136991
Постинги: 78
Коментари: 2126
Гласове: 15799
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031